sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Naantalin Kokoomus ei halua osaksi Suur-Turkua

Naantalissa tehtiin kolme vuotta sitten onnistunut kuntaliitos. Tämän hetken tärkein tavoite on saada yhteinen asukkaiden palvelustrategia kuntoon ja toiminnat pyörimään tehokkaasti sekä taloudellisesti. Minkäänlaista tarvetta tai syytä ei ole ryhtyä edes tekemään selvityksiä Suur-Turkuun liittymisestä.

Naantalin talous on huomattavasti paremmalla tolalla kuin suurimmassa osassa suomalaisia kuntia. Veroprosentti on edelleen maan alhaisimpia ja asukasmäärä tasaisessa kasvussa. Huoltosuhde on kunnossa ja jopa työpaikkaomavaraisuus on korkeampi kuin maakunnassa keskimäärin.

Naantali on Suomen paras matkailukaupunki ja nykyisellään valmis ja vahva brändi, jolla on kehityspotentiaalia myös tulevaisuudessa. Naantali on suomenkielisen saariston merkittävin kunta, jonka alueella on yli tuhat saarta. Saaristo-olosuhteiden huomioiminen ja hyödyntäminen kaupungin kehittämisessä on huomattavasti tärkeämpää kuin Turun ympärille rakentuvan suurkunnan miettiminen.

Yhteistyö maakunnan muiden kuntien kanssa on kuitenkin tärkeää ja tätä kehitystä Kokoomus luonnollisesti tukeekin. Joukkoliikenteen kehittäminen, keskiasteen koulutusyhteistyö, energia-, vesi- ja jätehuolto sekä kotipalveluiden seudullinen palveluseteli ovat hyviä ja erinomaisesti kuntalaisia palvelevia seudun yhteisiä hankkeita.

Kukaan ei toistaiseksi ole pystynyt näyttämään suurkunnan mukanaan tuomia taloudellisia hyötyjä. Turussa yksikkökohtaiset kustannukset ovat monilla toiminnan osa-alueilla huomattavasti korkeammat kuin Naantalissa. Lisäksi Naantalin kokoiset kunnat ovat joustavia ja pystyvät nopeasti reagoimaan yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Naantalin Kokoomus haluaa kehittää kotikaupunkia Naantalin omista lähtökohdista, jotta asukkaita palveltaisiin jatkossakin hyvin ja verotus säilyisi siedettävällä tasolla.
(Kirjoitukseni Rannikkoseudussa , kevät 2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti