sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vapaaehtoistyö kunniaan

Sain arvokasta ja rakentavaa palautetta elokuussa julkaistusta kirjoituksestani, jossa ehdotin Naantalin kaupungin omistamien, ydinpalvelujen tuottamisen kannalta tarpeettomien rakennusten myymistä.
Kiitos palautteesta. Arvostan vapaaehtoistyötä erilaisten harrastusten parissa suuresti ja kaupungilla on jatkossa suuret paineet tämän edullisen mutta samalla kallisarvoisen työpanoksen lisäämiseen.
Mielestäni kaupungin tulee jatkossakin tarjota tasapuolisesti asianmukaiset tilat eri harrastusten käyttöön ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa saada aikaan entistäkin tiiviimpi verkosto, jonka avulla voimme tarjota jokaiselle nuorelle oman, kehittävän harrastuksen. Nuoren tulee päästä hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja mieltymyksiään ja sitä kautta tuntea itsensä hyödylliseksi osaksi yhteiskuntaamme. Tähän tarvitaan aktiivisempaa koulun, kodin ja seurojen tai yhdistysten saumatonta yhteistyötä ja ammattitaitoa.
Myös muilla alueilla, esimerkiksi sosiaali- ja vanhuspalveluissa, vapaaehtoistyön rooli ja määrä tulee kasvamaan, muuten emme selviä kasvavista palvelutarpeista ja kohoavista kustannuksista.
Kiitos teille, jotka uhraatte vapaa-aikaanne yhteiskunnan ja läheistenne hyväksi.
Toimiva ja motivoitunut vapaaehtoistyö on meidän kaikkien etu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti