lauantai 15. syyskuuta 2012

Virkamiesjohto töihin

Naantalin kaupunginhallitus päätti kesäkuun  kokouksessaan yksimielisesti Kokoomuksen ehdotuksesta velvoittaa kaupunginjohtajan ja kamreerin kulujen karsintaan. Menokasvun pitää jäädä alle kahden prosentin tulevana vuonna, jotta velkaantuminen saadaan pysähtymään.
Yhteinen huoli Naantalin taloudesta ja erityisesti menojen ylisuuresta kasvusta on ollut ilmassa jo usean vuoden ja tasapainotus on viime vuosina pyritty tekemään kaupunginhallituksessa. Tällä kertaa talkoisiin haluttiin myös virkamiesjohto, jotta sitoutuminen menojen kasvun hillitsemiseksi ja tulojen kasvattamiseksi olisi  yhteinen.

Kaupunginhallituksen Suunnittelujaosto velvoitti kesäkuussa kaupunginjohtajan valmistelemaan seuraavaan kokoukseen ehdotuksen, jolla myyntitulot saadaan pysymään  talousarvion mukaisina. Tavoitteena on myydä ne kiinteistöt ja maa-alueet, joita kaupunki ei tarvitse palvelujen tuottamiseen.

Lisäksi valmisteilla on Palvelustrategia, jonka avulla on tarkoitus määritellä kaupungin tärkeimmät palvelut ja niiden tuotantotapa. Kaupungin ei tarvitse tuottaa kaikkia palveluita, mikäli ne voidaan laadukkaasti ja edullisesti  tuottaa yhteistyöyritysten avulla tai yhteistyössä muiden kuntien kanssa.

Tässä joitakin valmisteilla olevia asioita, joiden avulla meillä on mahdollisuus  välttää  verojen- tai maksujen korotukset.

(Julkaistu Rannikkoseudussa ja Turun Sanomissa elokuussa 2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti