keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Naantalin kaupungin tulevaisuuden visio ja strategia

Tämän hetkisessä kuntien ja kuntarakenteen myyllerryksessä on hyvä, että katsomme tätä nelivuotiskautta ja pyrimme siihen, että hoidamme oman pesämme kuntoon mahdollisimman hyvin.

Strategiasta tulee tehdä lyhyt, ytimekäs ja konkreettinen tavoiteohjelma tälle vaalikaudelle, siinä tulee esittää konkreettiset linjaukset meille tärkeimpiin asioihin ja tärkeimpiin kehityskohteisiin.

Talous on varmasti yksi näistä tärkeimmistä asioista.
Veroprosentti tulee pitää edelleen kilpailukykyisenä ja houkuttelevana seudullisesti. Talous tulee pitää tasapainossa, velkamäärä laskussa ja investoinnit oman investointikykymme mukaisina.  Tuottoja tulee lisätä , taksat ja maksut tulee tarkistaa vuosittain kustannuksia vastaaviksi.

Muut ohjelmat tulee päivittää strategiaa tukeviksi. Palvelustrategia etenee , se on hyvä asia. Tarvitsemme  kehitysohjelman, jonka avulla meillä on mahdollista parantaa kilpailukykyämme eli nostaa palvelutuotantomme  tuottavuutta eli tuottaa palvelumme entistä edullisemmin eli jokaiselle veroeurolle tulee saada enemmän vastiketta jatkossa. Tämä on hyvin yksinkertainen, mutta merkittävä tavoite!
Valtiontalouden supistuspaineeseen tulee varautua  yhden veroprosentin verran.
Elinkeinopoliittinen ohjelma on yksi avainasemassa oleva tekijä, tarvitsemme lisää yrityksiä ja niiden tuomia työpaikkoja,  ja tarvitsemme pikaisesti lisää kaavoitettua maata yritysten sijoittumiselle.
Pienyrityksille on yhteistyössä pyrittävä löytämään toimitiloja uuden keskustan tuntumasta.

Asuntotuotanto on saatava nousuun ja sitä kautta asukasluku kasvuun muutaman vuoden taantuman jälkeen. Tarvitsemme luovan, mutta konkreettisen ohjelman  asukasluvun kasvattamiseen. Tonttien myyntiä- ja markkinointia tulee tehostaa, hinnoittelu tulee olla joustava ja myöntämisperusteita tulee tarkistaa suosimaan Naantaliin muuttamista.
Tarvitsemme monipuolista kaavoitusta, jotta jokaiseen tarpeeseen löytyy vastaus. Kerrostaloja tarvitaan keskustan tuntumaan. Keskustan rakennemalli antaa tähän yhden vastauksen, Humalisto toisen ja Lammasluoto kolmannen.
Avoin ja rakentava keskustelu tulee käydä eri vaihtoehdoista ja niiden toteutuksesta jo alkumetreillä, jotta vältytään turhilta ja aikaavieviltä valituksilta.

Valmisteilla olevan Tavoiteorganisaation tulee vastata tulevaisuuden palvelutarpeiden järjestämiseen, keskuhallinnon uudistus on yksi tärkeimmistä osa-alueista. Meillä on useita keskushallinnon virkamiehiä eläköitymässä lähiaikoina ja meillä on useita tunnistettuja tarpeita täytettävänä, pidetään yhdessä huolta siitä, että nämä asiat kohtaavat valmistelun ja päätöksenteon aikana.

Saaristokunta –status tulee olla tavoitteena ja sitä kautta varmistaa saaristomme kehittyminen ja tukien saaminen saariston elinkeinoihin ja investointeihin.

Strategian seuranta ja päivitys tulee olla jatkuva vuosittainen prosessi, jossa tavoitteitamme ja saavutuksiamme arvioidaan ja tarkastetaan systemaattisesti


Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro 9.9.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti