tiistai 29. lokakuuta 2013

Lammasluodon kaavoitus

Viime viikon Rannikkoseudussa kerrottiin asukkaiden vastustavan Lammasluodon ja Teljentien rantapusikoiden kaavoitusta asumiskäyttöön. Artikkelissa arveltiin Naantalin merellisyyden katoavan alueen ranta-asutuksen myötä. Rantaan sijoittuvat asunnot kuulemma vähentäisivät alueen vetovoimaa. Itse uskon, että asia on nimenomaan toisin päin.
Alue on lähellä Naantalin keskustaa ja tällä hetkellä vajaakäytössä, siksi sen tehokkaampaa käyttöä on syytä tarkastella. Lammasluodon omistaa seurakunta ja metsikön pääasiassa kaupunki. Seurakunta on alueen omistajana pyytänyt alueen kaavoitusta asumis- ym. käyttöön.
Kaavoituksen lähtökohtana on ollut, että Naantalin Purjehdusseuran harjoittama tärkeä harrastus- ja nuorisotoiminta säilyy alueella, Teljentien ja Kalevanlahden välinen kevyenliikenteen väylä säilyy, ja liikenne ohjataan niin, että siitä ei aiheudu kohtuutonta haittaa.
Muuten alueella voidaan mielestäni tarkastella asumisen lisäämistä. Alue sopii erittäin hyvin esim. ikääntyvän väestön tuetun asumisen kohteeksi, koska se on lähellä keskustaa ja palveluja sekä erittäin viihtyisä merellinen kohde.
Yksi suurista haasteistamme taloudenpidon lisäksi on asukasluvun hiipuminen. Asukasluvun kasvattamiseksi tarvitsemme keskustan tuntumaan kerrostaloasuntoja, jotta ikääntyvä väestö löytää asuinpaikan läheltä palveluja ja vapauttaa vajaakäytössä olevat omakotitalot lähiöissä lapsiperheiden käyttöön. 
Toinen asukasluvun kasvuun vaikuttava haaste on uusien yritysten houkutteleminen Naantaliin ja uusien työpaikkojen luominen, valmisteilla oleva elinkeinopoliittinen ohjelma ja aktiivinen maapolitiikka toivottavasti antavat tähän paremmat eväät.
Jan Lindström, Kokoomuksen valtuustoryhmän pj


Luonnoskartta Naantalin Lammasluodon ja Teljentien metsikön mahdollisista kaavoitussuunnitelmista täydennyksenä aikaisempaan mielipidekirjoitukseeni. Punaisella rajatuille alueille voitaisiin rakentaa merellisiä asuintaloja, keltainen on kevyen liikenteen väylä. Naantalin Purjehdusseuran toiminta jäisi nykyiselle paikalleen. Seuran kommodorin mukaan seura on kiinnostunut ostamaan nykyisen toiminta-alueensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti