keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Naantalin talous ja kolmen euron säästö

Entinen satamajohtaja Kari Rahja kertoo viimeviikkoisessa Rannikkoseudun kolumnissaan innostuneensa Naantalin perussuomalaisten populistisesta aloitteesta, jolla haettiin 120.000 euron säästöä alentamalla luottamushenkilöpalkkioita.
Samassa kirjoituksessaan hän arvostelee Kokoomusta ja minua siitä, että kaupungin taloustilanteen suunnan muutosta ei ole alkaneena vaalikautena tapahtunut.
Naantalin kaupunki käyttää vuosittain n. 130 miljoonaa euroa kaupunkilaisten palveluiden tuottamiseen, vaalikauden aikana yli 500 miljoonaa euroa. Rahjan mielestä sadan tuhannen säästö nelivuotiskaudella pelastaisi meidät ahdingosta. Suhde on sama, kuin jos kymmenen tuhannen euron autokaupassa alennusta saisi kolme euroa.
Kokoomuksen ryhmä on tehnyt selkeät tavoitteet Naantalin kaupungin talouden tasapainottamiseksi, velkamäärän laskemiseksi ja palveluiden tuottamisen tehostamiseksi ilman veronkorotuksia tai palveluiden laadusta tinkimistä.
Palvelustrategia, eli rakenteelliset ratkaisut siitä, miten kuntalaisten palvelut jatkossa tuotetaan, on tärkein elementti taloustilanteen korjaamisessa ja sen uskotaan tuovan useamman miljoonan vuosisäästöt. Tällä on todellista merkitystä Naantalin kaupungin talouden kannalta.
Kokouspalkkioista tullaan säästämään, kun lautakuntien määrää ja jäseniä vähennetään tarkoitusharkinnan mukaisesti.
Kokouspalkkioiden vähentäminen johtaisi helposti siihen, että kokouksissa istuisivat jatkossa vain ajankulua kaipaavat eläkeläiset, nuoret politiikkaan pyrkivät ja kaupungin työntekijät, jotka valvovat niissä omia ja työyhteisönsä etuja – tätäkö haluamme?
Nykyinen järjestelmä, jossa mahdollistetaan laaja-alainen, yhteiskunnallisen ja yrityselämän kokemuksen omaava luottamushenkilöjoukko, on mielestäni kuntalaisten edun mukaista. Heille tulee maksaa siitä asiallinen korvaus.
Jan Lindström, Kokoomuksen valtuustoryhmän pj, Naantali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti