torstai 5. marraskuuta 2015

Kaupunginhallitus sai talousarvioesityksen valmiiksi

Naantalin ensi vuoden talousarvioesitys valmistui kaupunginhallituksessa melko yksimielisissä merkeissä.
Investoinnit jatkuvat korkealla tasolla, suurimpina Kalevaniemen koulutalon laaja remontti, Karvetin päiväkodin saneeraus ja Kukolanvainion eli Haijaistentien uuden asuntoalueen kunnallistekniikan rakentaminen sekä Kylpylän risteyksen kiertoliittymä..
Käyttötaloudessa eletään niukkoja aikoja ja pyritään säästämään mahdollisuuksien mukaan sieltä, missä sillä ei ole suurta merkitystä kuntalaisten palvelutasoon. Kaupunginhallitus teki useita pöytäkirjamerkintöjä, joilla hallintokuntia ohjataan lisäsäästöihin ja toiminnan tehostamiseen jatkovuosina.
Soteratkaisusta odotetaan valtion päätöksiä lähiaikoina ja se tulee vaikuttamaan myös Naantaliin, mutta vasta vuonna 2019. Naantalin maksuosuuden uskotaan nousevan jatkossa. Samoin valtionosuusuudistus tulee vähentämään verotulojamme ja Sataman tuotoissa on epävarmuutta. Pientä lohtua antoi eilinen Saaristoasiainneuvottelukunnan ehdotus siitä, että Naantali saisi saaristo-osakunnan määrityksen ja sitä kautta valtion tukea saariston palveluiden ylläpitoon.
Tuloveroprosentti ja kiinteistöverot säilyvät ennallaan.
Valtuusto käsittelee talousarvioehdotuksen 16.11.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti