tiistai 15. maaliskuuta 2016

Turun Sanomien mielipidekirjoitus satamien yhdistämisestä


SIIRRETTÄISIINKÖS TURUN SATAMAN LIIKENNETTÄ NAANTALIIN?

 

Lehtien palstoilla on viime aikoina pohdiskeltu Turun ja Naantalin satamien yhdistämistä. Keskustelu on kuitenkin käyty pääosin turkulaisten välillä.

 

Turun apulaiskaupunginjohtaja kannattaa yhdistymistä, tosin aivan eri syistä kuin Turun ympäristöväki. Mahdollisen fuusion toinen pääosapuoli, Naantalin Satama Oy, seurailee vilkasta keskustelua sivusta, kiihkeissä neuvottelupöydissä näyttävät istuvan kokonaan muut tahot. Lehtien toimittajat sentään ovat muistaneet kysäistä Naantalinkin edustajien mielipiteitä asiasta.

 

Turun satamalla on lähes jatkuva väylien ruoppaustarve. Ruoppausmassojen läjittäminen vaikuttaa merkittävällä tavalla Airiston ja Saaristomeren veden laatuun. Naantalissa väylät ovat kunnossa ja riittävän syviä suurillekin aluksille.

 

Naantalin satama toimii postimerkin kokoisella alueella Turun satamaan verrattuna. Naantalissa henkilökuntaa on 16, Turussa 89. Naantalin sataman liikeylijäämä on 20 % Turun sataman liikeylijäämää suurempi.

 

Jos Turun satama haluaa hyödyntää Naantalin väyliä ja kapasiteettia, ollaan Naantalissa oletettavasti valmiita neuvotteluihin. Ennen sitä turkulaisten olisi hyvä päästä yksimielisyyteen niistä syistä ja perusteluista, joiden takia satamien yhdistämistä havitellaan.

 

Anne Pentti, kok.

Naantalin Satama Oy:n hallituksen jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti