lauantai 3. marraskuuta 2018

Koulut, liikuntatilat ja asuntomessut


Naantalissa rakennetaan yli viidellä kymmenellä miljoonalla eurolla monenlaista uutta hyvää seuraavan neljän vuoden aikana. Naantalilaisten valitsemat valtuutetut pääsevät päättämään piakkoin tulevasta talousarviosta ja siitä mihin verorahat kohdistetaan.

Tarkoituksena on palkata lisää ihmisiä terveyskeskukseen hoitamaan naantalilaisia sairaita ja vanhuksia.

Eniten rahaa laitetaan uusien koulujen ja päiväkotien rakentamiseen. Luonnonmaalle rakennetaan uusi perhetalo, eli koulu ja päiväkoti Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle asuntoalueelle. Velkuan koulun laajennus ja remontti sekä Kalevanniemen koulun laajennus kuuluvat suunnitelmaan.

Molempiin isoihin kouluihin tulee uudet liikuntatilat ja kaikkiin kouluihin viihtyisät pihat.

Luonnonmaalla valmistellaan aluetta vuoden 2022 asuntomessuja varten, ensin ruopataan Matalahti ja sitten rakennetaan kadut. Projektipäälliköksi valittiin naantalilainen Timo Tirri.

Bunkkeri purettiin ja keskustaan nousee uusia koteja naantalilaisille perheille. Vanhankaupungin ranta saa uutta eloa valaistuksesta, äänimaailmasta ja esiintymislavasta. Tätäkin muutosta suunniteltaessa on kuultu naantalilaisia. Asukkaat ovat saaneet äänensä kuuluviin monessa muussakin tilaisuudessa tänä vuonna.

Kaikki se hyvä, mihin rahat käytetään maksaa, ja siksi veroprosenttia ei valitettavasti voida ensi vuonna laskea. Lisäksi kaupungin velkamäärä hieman kasvaa, mutta pysyy alle valtakunnan keskiarvon.

Naantalista ja naantalilaisista pidetään hyvää huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti