lauantai 27. lokakuuta 2012

Jokaiselle naantalilaisnuorelle mielekäs harrastus

Meillä on olemassa tilat ja resurssit hoitaa jokaiselle naantalilaisnuorelle kehittävä harrastus. Tämä on paras tapa ennaltaehkäistä nuorten syrjäytyminen ja pahoinvointi.

Tarvitsemme tähän yhteistä tahtoa; koulujen, kotien ja seurojen yhteistyötä.

Jokainen alakouluikäinen lapsi tulee saada jonkin kehittävän ja lapsen itsetuntoa nostavan harrastuksen pariin. Harrastus voi olla liikuntaa, kulttuuria tai jotain muuta, kunhan se kullekin lapselle on mieluinen ja soveltuva.

Ryhdytään siis toimeen tämän hyvän asian aikaansaamiseksi , jo tänään

2 kommenttia:

  1. Puhut erittäin tärkeästä asiasta: ei vain kilpaurheilua niiden perheiden lapsille jotka selvitytyvät kausimaksuista. Meillä olisi Naantalissa varsin hyvät mahdollisuudet laajentaa tarjontaa kunhan heitettäisiin vanhat mallit nurkkaan. Halleja, tiloja on tyhjillään iltapäivällä ja alkuillasta. Samoin lapset ja nuoret voisivat jäädä suoraan koulusta harrastamaan. Palapelistä puuttuvat organisointi ja ohjaajat. Kaupungin ja seurojen yhteistyön paikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nimenomaan kaupungin, koulujen, seurojen ja yhdistysten yhteistyötä vaaditaan. Tilat meillä on olemassa ja ne ovat vajaakäytössä juuri koulunkäynnin jälkeen, jolloin tämä tärkeä asia voitaisiin hoitaa.
      Kävin vuoden High Schoolia USA:ssa ja tämän on yksi ainoita asioita, joita sietä meille kopioisin. Harrastustoiminta oli järjestetty koulupäivien jälkeen kouluissa ja kaikilla oli mahdollisuus osallistua itselle parhaiten sopivaan ja mielekkääseen toimintaan. Ei pelkästään eri urheilumuotoihin , vaikka nekin siellä kukoistivat, ja kukoistavat edelleen.

      Poista