maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kokoomuksen ehdotus pakolaisten vastaanottoon Naantalissa


Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että ELY-keskuksen esitys pakolaisten vastaanottoa koskevan sopimuksen määräaikaisesta muutoksesta vuosille 2016 – 2018 hyväksytään seuraavasti:

 

  • kaupunki vastaanottaa vuosittain noin 20 pakolaista, kuitenkin niin, että yksittäisenä vuotena määrä voi olla suurempikin, mutta määrä vuosina 2016 – 18 on yhteensä enintään 60 pakolaista.
     
  • edellä mainittuun määrään sisällytetään kuntaan itsenäisesti muuttavat pakolaiset sekä perheen-
    yhdistämisen kautta tulevat pakolaiset.
     
    Kaupunki pitää tärkeänä, että ELY-keskus ottaa sijoituspäätöksiä tehdessään huomioon Naantalin kaupungin resurssien riittävyyden (mm. asuntotilanteen).
     
    Kaupunki varaa tarvittaessa sosiaali- ja terveystoimelle mahdollisuuden määräaikaisesti  lisätä pakolaistyöhön kohdennettuja voimavaroja sosiaalityössä.
     
    Naantalin kaupungin tulee ensisijaisesti käyttää pakolaisten kotouttamisen mahdollisina lisäresursseina kotouttamispalveluja tarjoavien organisaatioiden, kuten Raina-säätiön, palveluja.
Kokoomus haluaa esityksellään varmistaa, että pakolaisten kotoutus pystytään hoitamaan hallitusti, se on kaikkien osapuolten etu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti