sunnuntai 23. elokuuta 2020

Vakka-Suomen Sanomien kysely puolueiden yhteistyöstä

 

  1. Miten puolueiden välinen yhteistyö toimii kotikunnassasi?
  2. Onko yhteistyössä jonkinlaisia hankaluuksia?
  3. Miten haluaisit kohentaa yhteistyötä?
  4. Onko yhteistyötilanne muuttunut johonkin suuntaan viime vuosien aikana?
  5. Harrastetaanko kotikunnassasi puoluepolitikointia ja jos, niin miten se näkyy?
Vastaukseni kyselyyn 2.8.2020:

Jan Lindström (kok.), Naantalin hallituksen puheenjohtaja:

– Puolueiden välinen yhteistyö toimii hyvin ja päätöksiä saadaan aikaiseksi. Jonkin verran äänestyksiä on ollut ehkä aiempaa enemmän, mutta suurimmassa osassa päätöksiä saadaan edelleen yksimieliset päätökset aikaan, yleensä kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaan. Yhteistyössä ei ole suurempia hankaluuksia. Jonkin verran some vaikuttaa taustalla ja sieltä löytyy henkilökohtaisia solvauksia, joita ei aiemmin ole ollut.

– Useamman puolueen mukanaolo kaupunginhallituksessa vaatii enemmän neuvotteluja kaikkien ryhmien kesken ja tähän olemme muuttaneet käytäntöä niin, että valtuuston kokousten yhteydessä pidämme yhteisneuvotteluita keskeisistä isoista asioista ja pyrimme löytämään yhteisen näkemyksen.

– Neuvottelumenettely on muuttunut jonkin verran yhden ison puolueen päätöksentekomenettelyn takia. Demareilla asiat lyödään aikaisempaa tiukemmin lukkoon muualla kuin valtuustoryhmässä, joten neuvotteluvaraa ei juuri jää. Olen pohtinut, vaarantaako tämä kunnallisen demokratian, koska päätöksiä tekevät muut kuin vaaleilla valitut henkilöt.

– Pääosin asioista päätetään asiapohjalta. Toki joihinkin asioihin on erilaisia näkemyksiä puolueiden ideologioiden mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti