tiistai 13. lokakuuta 2020

NAANTALISSA MENNÄÄN KOULUT JA PÄIVÄKODIT EDELLÄ

 

Me Naantalin Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmien edustajat olemme vahvasti valtuuston enemmistön päätöksen takana: Palveluverkko, eli koulu- ja päiväkotiverkko uudistetaan. Sen jälkeen rakennetaan monitoimihalli Kalevanniemeen.

Palveluverkon uudistaminen tarkoittaa, että oppilaat keskitetään aikaisempaa harvempiin, mutta nykyaikaisempiin oppimisympäristöihin eli uusiin kouluihin.

Velkuan uusi koulutalo valmistuu ensi kesänä, seuraavaksi valmistuu Luonnonmaan perhetalo, jossa on tilat sekä varhaiskasvatukselle että alakoululle. Luonnonmaalla asuvat oppilaat pääsevät oman saarensa uuteen kouluun, sillan yli ei enää tarvitse kulkea.

Ensi vuonna aloitetaan Kalevanniemessä Rasekon tilojen muuttaminen varhaiskasvatuksen käyttöön. Sen jälkeen Kalevanniemeen laajennetaan tiloja myös alakoululle ja Manner-Naantalista Kuparivuoren koulua käyneet oppilaat pääsevät Kalevanniemen kouluun.

Tällöin syntyy hieno mahdollisuus saada Kuparivuoren koulu kulttuurin ja pienten yritysten käyttöön. Naantalin Teatteri voisi saada koulusta pysyvät tilat hyvällä keskustasijainnilla.

Valitettavasti valtuuston vasemmisto jarruttaa sinnikkäästi palveluverkon eteenpäin viemistä.

Meidän allekirjoittaneiden on vaikea ymmärtää tätä vasemmistosiiven vastuuttomuutta tulevaisuudesta.  Nykyinen aikataulutus ja rytmitys on osaavan viranhaltijaorganisaatiomme valmistelun sekä luottamushenkilötyöryhmien yhteinen tulos.  

Naantali kasvaa hallitusti ja panostaa lapsiperheisiin. Lapsimäärä erityisesti Luonnonmaalla nousee. Saarelle rakentuu moderni, luonnonläheinen ja mielenkiintoinen asuntomessualue. Palveluverkon uudistamisella varmistetaan, että Naantali pystyy tarjoamaan nykyaikaiset, turvalliset ja terveet tilat kaikille kaupunkimme lapsille.

 

Naantalin Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien ja valtuustoryhmät

RS 13.10.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti