perjantai 21. syyskuuta 2012

Ulkoistuksella tehoa ja tuottavuutta

Palvelustraegia pantiin jäihin, kunnes kaupungijohtaja Kvist palaa sairaslomalta. Tavoitteena on saada se valmisteltua vielä tämän vuoden puolella ja uusi valtuusto siitä päättämään ensi vuoden alussa. Kaksi kautta tätä on jo odotettu kuin kuuta nousevaa, jotta pääsisimme keskustelamaan siitä mikä kannattaa tehdä itse ja mikä ostaa ulkoa. Virkamiesvalmistelu on hidasta ja vaikeaa, koska puututaan arkoihin asioihin - ihmisten työhön ja aikaansaannoksiin.
Tärkeät peruspalvelut, kuten terveydenhoito, vanhuspalvelut, opetus ja lasten päivähoito voidaan varmaan ensivaiheessa jättää tästä tarkastelusta pois, vaikka joitakin vuosia sitten jo sovimme, että seuraava päiväkoti tarjotaan ulkopuolelle hoidettavaksi, jotta saisimme kokemuksia asiasta.
Siivous- ja ruokahuollossa olisi varmaan sopivia kohteita, joista voisimme ulkoistukset aloittaa. Poissaolomäärät näissä töissä ovat erittäin suuret ja työntekijöiden keski-ikä korkea. Keskimäärin näissä töissä sairastetaan 37 päivää vuodessa! Muissa kaupungeissa sairastamiset ovat vähempiä ja yksityisellä sektorilla huomattavasti pienemmät. Säästöpotentiaali on siis suuri ja kiinnostuneita yrityksiä löytyy läheltä.
Tarkastuslautakunta on thän kiinnittänyt huomiota ja Tekninen lautakunta pyysi asiasta lisäselvityksiä seuraavaan kokoukseen, jotta säästöpotentiaali voidaan pukea numeroiksi.
Pikku hiljaa ja harkiten siis liikkeelle, verorahoille pitää saada jatkossa enemmän vastinetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti