keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Joskus on hyvä katsoa taaksepäin.

Kirjoitan uudessa kirjassani, miten kunnallispolitiikka vie paljon aikaa ja voimia. Näin on pakko todeta, kun katsoo omaa vuosien takaista työrupeamaa Naantalin valtuustossa. Se myös antaa paljon: syvempää näkemystä omasta kaupungista ja mahdollisuuden kehittää ihmisten olosuhteita ja hyvinvointia. Olen aina yrittänyt myös oppia aikaisemmista päätöksistä. Miten asioita tulisi viedä eteenpäin, jotta lopputulos olisi kaikille hyvä. Kaikessa pitää nähdä kokonaisuus. Vasta sen jälkeen voi toimia. Vaikeissakin ratkaisuissa huonoja puolia pitäisi aina olla mahdollisimman vähän. Kun on ihmisten kanssa tekemisissä, kovin montaa asiaa ei voi delegoida eteenpäin. 

Olen listannut tähän kymmenkunta mielestäni tärkeintä päätöstä, joissa minulla on ollut kunnia olla mukana. Pitää muistaa, että niistä kunnia kuuluu myös monelle muullekin naantalilaiselle vaikuttajalle.

1) Naantalilisä, kunnallisen kotihoidontuen kuntalisä, jolla tuetaan vanhempia hoitamaan lapsensa kotona.
2) Suopellon koulun rakentaminen, jolla poistettiin monia ongelmia liian suuresta yläasteesta ja lyhennettiin koulumatkoja. Kouluun tehtiin myös normaalia suurempi liikuntasali liikunta- ja harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi.
3) Jäähallin rakentaminen lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi.
4) Palvelustrategia, jonka avulla parannetaan tuottavuutta palvelutuotannossamme ja vähennetään kaupungin kuluja.
5) Uusi monipolttovoimalaitos Naantaliin, jolla varmistetaan työpaikat ja energiantuotanto uusiutuvilla polttoaineilla Naantalin voimalaitoksella.
6) Kuntaliitos Rymättylän, Merimaskun ja Velkuan sekä myöhemmin Livonsaaren kanssa. Suurempi kunta takaa itsenäisyytemme.
7) Muumimaailman tulo Naantaliin. Turistit palasivat Naantaliin ja elävöittivät kaupungin.
8) Uusi Kailon silta varmistamaan Muumimaailman toiminnan.
9) Kahden golf kentän kaavoittaminen Naantaliin.
10) Uusi urheilukenttä Kuparivuorelle.
Tällaiset hetket palkitsevat. Vuonna 2006 ringetten Suomen mestaruus tuli Naantaliin.

Naantalin Kuparivuoren jäähallilla isäni Alpo Lindström vastaanottamassa VG-62 ry:n kunniajäsenyyttä. Mukana seuran pj Kirsi Viro, ringeten pj Samu Rissanen (aiempi), ensimmäinen kunniajäsen Pauno Kymäläinen ja minä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti