perjantai 24. maaliskuuta 2017

Mitä sote tarkoittaa lähivuosina Naantalissa?

Sosiaali- ja terveyspalveluihin sote-uudistuksen suunnittelu- ja selvitystyö on käynnistynyt. Kysymyksiä ja epävarmuutta herättää erityisesti se, pystytäänkö siirtymäkauden jälkeen pitämään kaikki lähipalvelut Naantalissa? Ja jos ei, niin mistä asioista voidaan tinkiä. Lehdistä saamme lukea satunnaisesti vain yksittäisiä, aiheeseen liittyviä uutisia, koska selviä päätöksiä ei vielä ole ja moni asia on vielä kesken.
     Tulevan valtuuston yksi tärkein tehtävä on pitää kiinni saavutetusta palvelutasosta niin pitkälle kuin mahdollista. Meillä on 10 %:n väestöryhmä, joka tarvitsee edelleen käyttöönsä 80 % kaikista sosiaali- ja terveysalan palveluista.
     Sote-uudistuksen aikataulusta saa yleiskuvan sosiaali- ja terveysministeriön aluuudistus.fi-sivuilla. Sivuilta löytyy sote-uudistuksen tiekartta, jossa  on kuvattu vaihe vaiheelta uudistuksen alueellinen eteneminen. Tiekartta on aikataulutettu vuoteen 2019. Kunkin vaiheen osalta on jäsennetty sitä, mitä eri vaiheissa tulisi huomioida eri sotealueilla.
     On pakko myöntää, että haluaisimme olla tässä asiassa enemmän hyödyksi kuin tällä hetkellä ja tässä vaiheessa on mahdollista. Aiheeseen voit ottaa kantaa ja esittää kysymyksiä myös Facebookissa, omilla sivuillani, johon olen avannut keskustelun.

Jan Lindström, 27
Naantalin Kokoomus


Sote-uudistuksen aikataulu 2017-2019. Lähde: sosiaali- ja terveysministeriö, sote- ja maakuntauudistuksen tiekartta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti