perjantai 17. maaliskuuta 2017

Miten Naantali on varautunut soteen?

Kauppalehdessä 2016 julkaistu laskelma osoittaa, että kuntien rahoitukseen tarvitaan uusia tasausmekanismeja, jotta kuntien väliset veroerot eivät kasvaisi liikaa. Laskelmassa arvioidaan kunnan (myös Naantalin) veroprosentin kehitystä maan keskiarvoon.
     Naantali teki 0,5% veronkorotuksen tämän vuoden alusta juuri tästä syystä. Haluamme että elinvoima Naantalissa säilyy ja meillä on varaa jatkossakin järjestää hyvät palvelut. Viime vuoden tilinpäätös näyttää 3 milj.euron ylijäämää vaikka budjetti oli tehty 1 milj.euron alijäämäiseksi eli
tulosparannus on noin 4 milj.euroa. Tulosparannus tulee pääosin verotulojen kasvusta ja kustannusten alituksesta. Velkamäärä laskee ja talous tasapainottuu.
     Soteuudistus tarkoittaa Naantalin osalta sitä, että heikentyvä huoltosuhteemme eli vanhusmäärän kasvu ei tule rasittamaan Naantalia siinä määrin kuin ilman sotea.
     Kuten kuntatutkakin osoitti, näillä näkymin Naantalilla menee hyvin vielä soten jälkeenkin ja on mahdollista, että voimme jopa alentaa veroprosenttia, mikäli Nesteen satamamaksuriidassa saadaan myönteinen päätös. 

 Jan Lindström, 27
Naantalin Kokoomus


Lähde: Kauppalehti 12.5.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti